Privacy Policy en Cookiestatement

 

Algemeen

Webr hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens die via haar binnenkomen en gaat dan ook zorgvuldig om met de verwerking van persoonsgegevens van haar gebruikers. Webr raadt u aan deze privacy policy aandachtig door te nemen. Indien u vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact met ons opnemen.

 

Ons postadres:
Webr B.V.
Rooseveltweg 11
1314 SJ Almere

 

Webr heeft geen Functionaris voor de Gegevensbescherming. U kunt bij ons terecht via info@webr.nl.


Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn gegevens die direct of indirect herleidbaar zijn tot een persoon. Denk bijvoorbeeld aan: een naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer, locatiegegevens, een e-mailadres of IP-adres.

Waarom verwerkt Webr persoonsgegevens via de website?
Webr verzamelt persoonsgegevens met als doel haar diensten te kunnen verlenen en deze zo goed mogelijk te laten functioneren, de werking van haar diensten te kunnen verbeteren en om statistieken te genereren. Daarnaast worden gegevens verzameld voor beveiligingsdoeleinden, en om efficiënt met gebruikers van haar diensten te kunnen communiceren.  

Voor alle andere dienstverlening, hanteren wij aanvullende voorwaarden voor onze klanten.

Op basis van welke grondslagen verwerkt Webr persoonsgegevens?
Webr verwerkt persoonsgegevens op basis van twee grondslagen:

  • Uw ondubbelzinnige toestemming
  • Gerechtvaardigd belang (voor het naar behoren functioneren van de beveiliging van de website)

Om van onze diensten (zoals het abonneren op de Webr Updates of het stellen van een vraag via een contactformulier) gebruik te kunnen maken, is het noodzakelijk dat door u persoonsgegevens als naam en e-mailadres worden verstrekt. Zonder deze persoonsgegevens zal Webr haar diensten niet (geheel) naar behoren kunnen verrichten.

 

Wat voor soort persoonsgegevens verwerken wij?
Via de website van Webr worden enkel de volgende persoonsgegevens verzameld:

  • Naam
  • E-mailadres


Delen van persoonsgegevens met derden en (categorieën van) ontvangers
Webr geeft persoonsgegevens niet door aan derden anders dan Google LLC, Make Marketing Magic B.V. en GeusMedia B.V. en geeft persoonsgegevens niet door naar een land buiten de EER, anders dan Google*. Met deze partijen maakt Webr middels een verwerkersovereenkomst afspraken over de voorwaarden waaronder zij gegevens mogen verwerken en de manier waarop zij deze beveiligen.

 

*Voor Google en geldt dat zij data kunnen opslaan buiten de EU. In art. 46 van de AVG wordt echter beschreven dat dit onder bepaalde voorwaarden (zogenaamde appropriate safeguards), waaronder EU Model Contract Clauses en Alternative Transfer Solutions is toegestaan. Hiermee voldoet Google aan de eisen uit de AVG.


Hoe lang slaan wij persoonsgegevens op?
Webr slaat persoonsgegevens niet langer op dan noodzakelijk. Dit betekent concreet dat de persoonsgegevens (namen en e-mailadressen) normaliter maximaal 3 jaar worden opgeslagen.


Uw rechten als websitebezoeker op intrekken toestemming, inzage, rectificatie, wissing en overdracht van persoonsgegevens
U heeft recht op intrekking van uw toestemming m.b.t. de verwerking van persoonsgegevens door Webr, recht op inzage in en rectificatie van verwerkte persoonsgegevens, en wissing en overdracht van de door Webr verwerkte/ opgeslagen persoonsgegevens.

Mits u gebruik wilt maken van bovengenoemde rechten, neem dan contact met ons op.

Tevens kunt u een klacht over de verwerking van persoonsgegevens indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Cookies

We maken voor deze website gebruik van functionele cookies. Een cookie is een klein bestandje dat wordt opgeslagen op uw computer of telefoon. Webr maakt gebruik van cookies om uw voorkeuren te onthouden en om haar gebruikers te herkennen bij een volgend bezoek. Cookies stellen Webr tevens onder meer in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze gebruikers.


Heeft u hier vragen over, neem dan contact met ons op.


Cookie verzameling uitschakelen
Het is mogelijk uw browser zo in te stellen dat u geen cookies ontvangt. Wel kan het in dat geval zo zijn dat u van bepaalde diensten van Webr geen of gedeeltelijke geen gebruik kunt maken of dat onze website minder goed werkt.

Beveiliging
Aangezien Webr veel waarde hecht aan de bescherming van persoonsgegevens die via haar binnenkomen, besteedt Webr tevens grote aandacht aan de beveiliging van de betreffende persoonsgegevens van haar gebruikers die zij onder zich heeft. Webr hanteert passende technische en organisatorische maatregelen om deze persoonsgegevens te beschermen tegen misbruik.

 

Alle rechten voorbehouden. Laatste Update: mei 2018.